tisdag 2 september 2008

Det går utför

Jag håller på att bli gammal. Jag har peakat. Och det var nog ett bra tag sedan. Det är bara att inse fakta. Det har kommit idiotsäkra tecken:

1. De gråa hårstråna.
Som jag för övrigt fick när jag var 23 år och då anser jag ändå att man är ung, trots alla gråa hår. Men det känns inte så farligt. Dessa färgas ju över och sedan kan jag glömma det i några veckor. Tills den gråa utväxten gör sig påmind. Det hade varit kul att låta håret växa ut bara för att se exakt hur grått det är.

Eller kanske inte.

2. Bristningar på benen.
Som jag också började få i 23-årsåldern. Då åkte jag till en specialist i Eslöv som skulle bränna bort dem. Med en grej som såg ut som en lödkolv. Och kändes som en lödkolv. Antagligen var det en lödkolv. Hahaha. Vilket jävla skämt.

Ont gjorde det och pengar kostade det. Det var mitt i sommaren och jag fick dessutom inte bada förrän de läkt. Och när brännsåren läkt var bristningarna likförbannat kvar.

3. Celluliterna på baksidan av låren.
Dessa lägger jag inte så stor vikt vid då de befinner sig på min baksida som jag sällan ser.

Det är nästan bara i provrum den bittra sanningen gör sig påmind, men jag har lärt mig att kisa när jag tittar under midjehöjd så det är inget större problem.

4. Sämre hörsel
Människor i min omgivning påstår att jag pratar väldigt högt. Detta är ju ett tecken på att man hör dåligt. Dock har jag inte märkt att jag hör sämre. Kanske jag omedvetet bara vill höras. Lite uppmärksamhet är alltid trevligt. Eller så hör jag faktiskt sämre och vill inte inse fakta.

5. Sömnbehov
Förr hade jag mer energi. Jag kunde sova ett par timmar på natten och ändå fungera som vanligt dagen efter. Jag kunde till och med festa till sent på natten, komma i säng vid fyra-tiden, vara på jobbet vid sju och jobba hela dagen. En hel kvälls festande och dansande, tre timmars sömn och åtta timmars arbete. Nema problema.

Nu är det andra bullar. Det kan vara vanlig hemmakväll och jag råkar komma i säng för sent. Jag får sex timmars sömn istället för åtta. Smärre katastrof. Dagen efter är jag grinig som en trött treåring pga av sömnbrist. Att festa och jobba dagen efter är helt uteslutet.

6. Ovilja att lära mig ny teknik
Jag orkar inte lära mig Windows Vista. Håller mig till Windows XP. Det kan jag. Det känns tryggt.

7. Bekvämt bättre än snyggt
Förr kunde jag köpa ett obekväma skor bara för att de var snygga. Kläder som inte var sköna bara för att de såg bra ut på. Nu går bekvämlighet före allt. Platta skor och sköna koftor istället för högklackade stövlar och tunna toppar. Vuxenpoäng.

8. Drömmar
När jag var yngre drömde jag om att bli rik och berömd. Trodde på fullaste allvar att detta var möjligt. Idag drömmer jag om en sommarstuga nära havet. Och att ha hälsan kvar.

9. Val av radiostationer
Innan var det NRJ, Mix megapol och Radio Rix som gällde. Nu orkar jag inte med den skräniga musiken. Har hellre tyst omkring mig när jag är hemma. Och i bilen lyssnar jag hellre på P3, radio Malmöhus eller Radio Kristianstad. Detta är riktigt illa ur åldringssynpunkt. Jag kan inte styra det heller. Hur mycket jag än vill vara ung, tuff och lyssna på NRJ så orkar jag inte.

10. Nöjen
Hellre en god middag med gott vin i goda vänners lag än drinkar på en nattklubb med en massa främlingar.

Vad kommer härnäst i mitt förfall? Tror brösten ligger jävligt risigt till efter graviditeten.

Nu vill jag inte tänka mer på detta.

1 kommentar:

Anders Erenius sa...

Nej du är fortfarande ung!
Du nämner ju varken Jazz, Congac eller förmögenhetsskatten. Då är du fortfarande ung min vän.

Själv skall jag nu hämta mina barn hälla upp en conjagare och lyssna på Jazz. Förmögenhetsskatt kommer jag aldrig att betala men det beror inte på att jag har flyttat pengarna till Isle of Man.