torsdag 14 juni 2007

Håkan åker racerbil

Håkan var i helgen på en Ferrari-happening med sin chef. Denna skedde på Sturup.

Det är en strålande dag och Håkan har till och med fått ett snöre runt halsen med ett plastkort som visar att han är VIP-gäst på tillställningen. Lite stolt är han allt.

Man kan denna dag i ett lotteri vinna en åktur i en Ferrari på Sturup Raceway. Vinnaren ska dras i restaurangen där det även bjuds på tilltugg och dricka.

Då Håkan går in i restaurangen är det första han ser en kvinna som sitter på golvet och kräks i en spypåse. Han blir snart informerad om att hon precis åkt en Ferrari-tur och att det bevisligen gick undan. Håkan förstår nu varför det fanns spypåsar strategiskt placerade i bilarna han precis varit och tittat på. "Fy fan, vad det måste gå undan om folk kaskadkräker av det" hinner han tänka men blir avbruten av att han hör sitt eget namn ropas ut i högtalarna.

"...och vinnare av åkturen i en Ferrari på Sturup Raceway är...

...Håkan Malmberg!"

Håkan reflekterar över två saker i detta läge:

1. Första gången han någonsin vinner någonting så är det en biltur som troligtvis kommer att sluta med att han kräker ner sig fullständigt. Eller dör. Eller bägge.

2. Hur fan ska han ta sig ur detta?

Han försöker i detta läge desperat skänka bort åkturen till sin chef som bara skrattar och säger att det är klart Håkan ska passa på att åka. Det blir säkert jättekul. Inte för att chefen själv har upplevt det, men ändå.

Innan Håkan vet ordet av sitter han i en Ferrari iförd i en vit hjälm.

Nu jävlar blir det åka av. Håkans naglar borrar sig i ett tidigt skede djupt in i instrumentpanelen. När det kommer en 90-gradig kurva och Håkan känner med hela sitt väsen att nu borde man nog fan bromsa, ja då gasar föraren upp ännu mer. För att sedan mitt i kurvan tvärnita, glida och komma ur den på så sätt.
Håkans liv passerar i revy och han börjar nu fundera på vad fan som händer om föraren plötsligt av någon anledning skulle förlora medvetandet. Ska Håkan då börja slita den medvetslöse förarens ben då i hopp om att få foten av gaspedalen? Hjälper det? Handbromsen kan ju bara vara ett skämt i denna bil. Eller? Är han dödsdömd?

Snart är åkturen över och Håkan är lycklig över att han är vid liv. Ännu lyckligare är han över att han inte kaskadkräker. Dock har han synnerligen svårt att lägga upp tilltugg på tallriken då de ofrivilliga skakningarna efter åkturen begränsar honom kraftigt.

I love Håkan.





Inga kommentarer: