tisdag 5 juni 2007

Kärleksmums

I lördags var vi som sagt hemma hos Michael på raj-raj. Framåt natten började vi prata om Michael (alltid lika tacksamt) och några anekdoter berättades för andra gäster. En av de mer rumsrena anekdoterna som dök upp heter "Kärleksmums-incidenten".

Kärleksmums-incidenten
Denna händelse utspelade sig för några år sedan. Michael var alltså över tjugo år gammal.

En dag när Michael kommer hem noterar han att någon hängt en påse på grannens dörrhandtag. Nyfiken som han är tittar han i påsen. I denna finns det en GB-glass Big Pack-låda. Nyfikenheten tar fullständigt överhanden och Michael öppnar lådan. I denna ligger hans favoritkakor - kärleksmums, aka mockarutor.

Här hade en normalt funtad person suckat, fått ökad salivavsöndring, drömt sig bort, stängt lådan och hängt tillbaka påsen. Men inte Michael, inte. Icke sa Nicke.

Nej då, Michael, han avlägsnar istället påsen från grannens dörrhandtag, tar med sig denna till sin egen lägenhet, tar ut lådan, öppnar den och börjar äta kärleksmums så det står härliga till. Efter en stund börjar han bli mätt, men det är så gott att han då börjar skrapa av kokosen och det geggiga på ovansidan med tänderna istället för att äta hela kakor.

När han till slut blir proppmätt får han dåligt samvete och inser vad han har gjort. Ångesten och skammen gör att han får lite panik. Nu är goda råd dyra.

Michael kommer på en lösning. Han packar ner de avskrapade kakorna i lådan igen, stänger locket, lägger lådan i påsen, hänger påsen på grannens dörr, går in i in egen lägenhet igen och låtsas som ingenting.

Genialt?

Kanske inte.

Nämnde jag att han var över tjugo år gammal när detta hände..?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fin kille den där Michael!! Stort hjärta och god aptit!

Ellinor sa...

Absolut! Han är fantastisk!