tisdag 5 juni 2007

Världens godaste efterrätt

Nu ska det bakas, det vill jag lova. Mia hade lagt in receptet på desserten från i lördags som kommentar här på bloggen igår och jag anser att vi måste sprida detta underbara. So here it goes:

Plåttårta

3 äggulor
1 1/2dl socker
2 dl mjöl
4 tsk bakpulver
1/2dl smält smör
5 msk mjölk
ca 3tsk vaniljsocker
3 äggvitor
2 1/2 dl socker

Vispa äggulor och socker rätt länge, blanda ihop de torra ingredienserna (förutom sockret som står sist då) Med risk för att låta som din gamla hemkunskapslärarinna, blanda ut bakpulvret med lite av mjölet först och sen med resten. Vispa ihop äggsmeten med mjölblandningen + inte allt för varmt smör + mjölk. Bred ut på en långpanna. Vispa äggvitor i ca 7 minuter. Vänd ner sockret försiktigt, det behöver inte blandas så noga. Åh sen ut på den andra smeten åh flagad mandel strösslas över åh 200 grader, 20 minuter, servera med vispad grädde åh en massa frukt efter eget tycke och smak. Fint.

Tack Mia.

Inga kommentarer: