tisdag 11 september 2007

Bakfyllans förbannelse

Människor blir mer eller mindre bakfulla efter ett vild festnatt. Så är det bara. Vissa får ont i huvudet, andra mår illa, någon blir trött och hängig och någon får ångest.

Sedan finns de utvalda människorna som får rubbet. Jag känner flera personer som har ett rent helvete dagen efter en fest. Någon ligger i fosterställning i badkaret och duschar i kallvatten hela dagen. Någon sitter på toaletten hela dagen och spyr i handfatet. Någon sover ett par timmar och kan inte sova mer sedan utan ligger vaken, mår illa, får ångest och kan inte röra sig förrän kvällen kommer och bakfyllan släpper.

Vi kan ta Jennifer som exempel. Hon mår fruktansvärt dåligt dagen efter i tre fall av fem. Det spelar ingen roll om hon druckit ett glas vin eller tio liter absint. Hon mår som om hon druckit absinten.

Hon får jätteont i huvudet. Äter huvudvärkstabletter som tic tacs. Dessa kräker hon upp efter en liten stund. Här snackar vi kaskadkräkningar. Hela tiden. Överallt.

Om jag lyckas få ut henne ur lägenheten måste vi se till att det finns en toalett i närheten vart vi än befinner oss. Nu i söndags (efter lördagens SingStar-fest) blev det akut när vi befann oss på Regementsgatan. Då rusade vi upp till Paul. Han blev inte jätteglad.
Andra gången var vi på H&M på Mobilia då hon helt plötsligt höll för munnen, pekade frenetiskt åt toaletthållet och sprang ditåt. Tredje gången var vi på Sandras 6-årskalas där det tack och lov fanns en toalett nära till hands. Puh.

Det måste vara skitjobbigt. Kan det vara värt det? Att ta ett par drinkar med några vänner i några timmar för att sedan må svindåligt i nästan ett dygn?

Ja, jag vet inte. Det verkar så i alla fall.

Inga kommentarer: